Veggies Image

Trec la o alimentație sănătoasă. De unde să încep?

Reguli de nutriție pentru începători

Ne formăm obiceiurile alimentare ca și copii mici pe baza cunoștințelor părinților noștri. Cu toate acestea, trăind într-o țară post-sovietică în care prioritatea uneori era să avem ceva de mâncat și calitatea alimentelor conta mai puțin, ne dăm seama că trebuie să ne reconstruim ideile despre nutriție.

În timp ce majoritatea decid inconștient să rămână cu obiceiurile formate de copiii mici, alții (printre care sper să fii inclus) măcar încearcă să-și pună întrebarea – mă hrănesc corect? Care sunt regulile de nutriție pentru începători?

Am pregătit o mică listă de lucruri pe care le poți implementa astăzi pentru a duce o viață mai sănătoasă:

1. Nu fi flămând

Gustările regulate la intervale de 2-3 ore mențin un metabolism sănătos, în timp ce dacă privezi organismul de alimente pentru perioade lungi de timp, îl pui în alertă, ceea ce face ca de fiecare dată când mănânci să depoziteze alimente sub formă de grăsimi, astfel încât vă poate oferi întotdeauna energie. Trebuie să vă hrăniți în mod regulat corpul cu nutrienți care ajută la arderea grăsimilor și la construirea mușchilor pe parcursul zilei.

2. Nu fi însetat

Apa este un purtător de nutrienți în toate părțile corpului, iar deshidratarea împiedică atât creierul, cât și mușchii să funcționeze la o eficiență normală. Fă-ți obiceiul de a-ți începe ziua cu un pahar mare de apă și până la sfârșitul zilei, ai 2-3 litri acumulați, în zilele de antrenament și mai mult.

3. Ia-ți doza de proteine

Proteina este principalul material de construcție al organismului. Mușchii, organele, pielea, părul, articulațiile, unghiile - toate au proteine în centrul lor. Despre asta vom vorbi mai detaliat în alte articole, dar între timp asigurați-vă că mâncați ceva din pește, carne, leguminoase, ouă, nuci la fiecare masă.

O normă de referință pentru cei care nu practică în mod regulat sport ar fi 1g de proteine pe kg de masă corporală. Dacă cântărești 80 kg – 80 g ar fi cantitatea pentru tine care se poate acumula ușor din acest exemplu alimentar: 2 ouă, 100 g piept de pui, 100 g pâine, 100 g pește, niște iaurt sau nuci deja completate de restul alimentelor.

Rețineți că 1 kg în plus de mușchi vă ajută să ardeți în jur de 40 de calorii/zi, așa că dacă doriți să pierdeți grăsime, aveți nevoie de mușchi. Pentru cei care practică sport în mod regulat, doza ar trebui să fie dublă. Aici suplimentele devin indispensabile. Citiți mai multe în acest articol.

4. Nu evita grăsimile cu totul

Încercați să înlocuiți grăsimile saturate în mare parte de origine animală cu altele nesaturate din legume, nuci. De asemenea, o grăsime foarte sănătoasă ar fi Omega 3 care se găsește în peștele gras și mai puțin în uleiul de in.

5. Consumă multe fibre

Fibrele vă ajută să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp și, de asemenea, ajută la digestia. Asigurați-vă că aveți o mulțime de legume, hrișcă, ovăz în dietă.

Amintește-ți că viața ta depinde de alegerile, inclusiv de mâncare, pe care le faci în fiecare zi.

Dacă aveți întrebări sau comentarii, lăsați-ne un mesaj mai jos. Ne-ar plăcea să auzim părerea ta!

Sursa

Deficitul de vitamina D este asociat cu un risc crescut de Covid

Lasă un răspuns

închide Coșul meu
închide

închide
Meniu
Categorii
This site uses cookies. We use cookies to personalize content and ads, to provide social networking features, and to analyze traffic. View more
Accept
Decline