Sfaturi sănătoase pentru sezonul sărbătorilor

Este din nou acel moment al anului și mulți dintre noi decorăm casa, căutăm cadouri pentru cei dragi și facem planuri pentru mese festive. Cu toate acestea, sezonul sărbătorilor poate, de asemenea, să dea peste cap rutinele de mâncare, antrenamente, somn și hidratare.

Poate fi greu să găsești un echilibru între planurile tale pentru Crăciun și Noul An și nevoile tale de sănătate, ceea ce poate provoca întrebarea: este posibil să menții o sănătate mintală și fizică bună în timpul sărbătorilor? Da, dar sunt câteva lucruri de care să ții cont.

Rămâi activ(ă)

Alegerea antrenamentelor care vizează întregul corp poate fi de ajutor pentru cei care au puțin timp pentru sport în vacanța de Crăciun; în loc să se concentreze pe anumite grupe musculare. Construirea și menținerea forței este întotdeauna benefică, indiferent de sezon, așa că este o idee bună să încorporezi benzi de rezistență și greutăți în rutina ta de antrenament.

Creează tradiții sănătoase de sărbători

Activitățile sezoniere pot fi distractive de sărbători și te pot ajuta să faci tradiții mai sănătoase. Pentru a vedea lumini și decorațiuni de sărbători, plimbați-vă prin cartier în loc să conduceți. Participați la sporturi de iarnă, cum ar fi săniușul, patinajul pe gheață, schiatul sau o drumeție de iarnă în natură. Organizați o plimbare sau un joc după masa de sărbători pentru a petrece timp cu membrii familiei în timp ce vă implicați în activități fizice plăcute.

Dansul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a te menține în formă, și nu numai că va ridica moralul la o petrecere, dar este și un exercițiu aerobic grozav care va îmbunătăți ritmul cardiac și va elibera endorfinele.

Amintește-ți că micile indulgențe fac parte dintr-un stil de viață sănătos și echilibrat

Deși este bine să îți dorești să rămâi pe drumul cel bun cu obiectivele de sănătate și fitness în timpul sezonului de sărbători, să-ți faci prea multe griji cu privire la ele îți poate atenua spiritul de sărbători și te poate împiedica să te bucuri din plin. Drept urmare, este esențial să vă acordați suficient timp pentru distracție.

Micile plăceri culinare ar trebui să fie văzute ca o parte normală a unui stil de viață sănătos și bine echilibrat atunci când vine vorba de dieta ta. Nu trebuie să „începi din nou” a doua zi și să te pedepsești pentru ceea ce ai mâncat și băut cu o seară înainte doar pentru că ai băut câteva pahare de vin sau ai mâncat o felie de tort.

A avea o relație mintală pozitivă cu dieta și obiectivele de fitness este deosebit de important în această situație. Încearcă să ții cont de faptul că sănătatea ta mintală este la fel de importantă ca și sănătatea ta fizică, așa că tratează-te cu bunătate.

Nu există niciun motiv pentru care să nu profiți de vacanță și să te distrezi puțin. Ai dreptul să te relaxezi. Pur și simplu menține moderația în toate.

Mănâncă cumpătat

Când vine vorba de a mânca sănătos, Crăciunul este probabil cea mai dificilă perioadă din an. Frecvent pentru că există multă mâncare disponibilă și mulți dintre noi avem mai mult timp liber. Cu toate acestea, există câteva modalități de a te bucura de orice mâncare delicioasă oferită, fără a te simți plin și inconfortabil.

De exemplu, mâncatul conștient poate ajuta. Aceasta înseamnă să-ți iei timp ca să mănânci, să savurezi fiecare bucată și să mesteci complet mâncarea.

În general, sezonul sărbătorilor este un moment în care să ne relaxăm și să ne bucurăm după un an lung, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grijă și de sănătatea noastră.

Moderația și armonia sunt de obicei cheile succesului atunci când vine vorba de fericire și sănătate pe tot parcursul anului. Efortul de a rămâne activ între perioadele de relaxare, de a dormi suficient și de a bea mai multă apă poate face o mare diferență în cum te simți.

Ce este alimentația intuitivă și cum se practică?
Astenia de primăvară: simptome și remedii

Lasă un răspuns

închide Coșul meu
închide

închide
Meniu
Categorii
This site uses cookies. We use cookies to personalize content and ads, to provide social networking features, and to analyze traffic. View more
Accept
Decline