Cum să slăbești în siguranță fără să te îngrași iar

Numeroase diete care pretind că ajută la pierderea în greutate sunt costisitoare, nesustenabile, lipsite de sprijin științific și pot face mai mult rău decât bine sănătății tale.

Nu există o metodă unică pentru a pierde în greutate. Comportamentele existente, cantitatea de greutate pe care dorăți să o reduceți și obiectivele pe termen lung vor avea toate un impact mare asupra modului în care abordați situația. Dar alimentația sănătoasă este esențială. Indiferent cât de mult faci mișcare, nu va fi ușor să slăbești dacă nu te gândești cu atenție la ceea cu ce hrănești corpul.

Mai presus de toate, fiți realiști în ceea ce privește termenele limită

Există încercarea de a pierde în greutate rapid și există pierderea în greutate definitivă, eficientă. O diferență nuanțată, dar o diferență totuși.

Ca regulă generală (conform experților și a recomandărilor recente NHS) pierderea în greutate în siguranță este de aproximativ 0,5 până la 2 lire sterline pe săptămână, deși acest lucru se poate schimba în funcție de cât de mult aveți de pierdut. Cu cât ai mai multă greutate, cu atât rata inițială de pierdere în greutate va fi mai rapidă, deși acest lucru va încetini în cele din urmă.

Mâncați o dietă echilibrată

Dacă vrei să slăbești, probabil că trebuie să-ți ajustezi obiceiurile alimentare. Nu numai că ar trebui să consumi mai puține calorii, dar trebuie și să fii conștient de nivelul zahărului din sânge, cunoscut și sub numele de glucoză din sânge.

Indiferent ce mănânci, o bomboană sau o pungă de morcovi, corpul tău îl transformă în glucoză și o eliberează în sânge. Pancreasul eliberează apoi insulina, ajutând celulele să absoarbă glucoza.

Celulele tale fie folosesc instantaneu glucoza care intră în ele pentru energie, fie o stochează sub formă de grăsime pentru o utilizare ulterioară. Principala distincție între un baton de bomboane și un morcov este cât de repede este digerat primul, ceea ce ar putea provoca o creștere a zahărului din sânge.

Potrivit cercetărilor, atunci când nivelul zahărului din sânge crește, corpul tău va fi supraîncărcat cu glucoză și insulină, ceea ce face imposibil ca celulele tale să le folosească pe toate ca și combustibil. Acest lucru indică faptul că există mai multă glucoză rămasă pe care celulele dumneavoastră o vor stoca sub formă de grăsime. Ca rezultat, consumul regulat de carbohidrați simpli procesați poate duce cu ușurință la creșterea în greutate prin creșterea nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, consumul de alimente pe care le digerați încet este esențial pentru gestionarea greutății.

Ar trebui să limitați sau să reduceți zahărul și carbohidrații procesați din dieta dvs. Alimentele procesate sunt bogate în sodiu, grăsimi, calorii și zahăr. Acestea conțin adesea mai puțini nutrienți decât alimentele integrale. Potrivit unui studiu de cercetare preliminară, alimentele procesate sunt mult mai probabil decât alte alimente să conducă la comportamente alimentare care provoacă dependență, care tind să conducă oamenii să mănânce în exces.

Fibrele și amidonul rezistent sunt două tipuri de carbohidrați complecși pe care ar trebui să le includeți în dieta dumneavoastră. Alimentele care sunt o sursă bună de ambele includ mazărea, lintea, fasolea, cerealele integrale și pastele reci.

Consumați mai multe legume. Legumele sunt adesea considerate unele dintre cele mai prietenoase alimente pe care le puteți mânca pentru pierderea în greutate. Sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce înseamnă că puteți mânca mult, vă simțiți sătul și nu vă creșteți nivelul de zahăr din sânge. Verdețurile, în special, sunt încărcate cu vitamine și minerale esențiale. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de deficiențe de nutrienți, care poate fi o problemă pentru dietele restrictive.

Concentrați-vă pe grăsimile polinesaturate și mononesaturate sănătoase pe care le puteți obține din pește, semințe și nuci.

Mâncați carbohidrați, grăsimi și proteine. Prin reducerea aportului de grăsimi sau carbohidrați, puteți pierde în greutate mai repede. Aceste diete limitative, însă, nu sunt soluții pe termen lung. Drept urmare, odată ce începi să mănânci din nou alimente grase sau bogate în carbohidrați, probabil că vei pune din nou greutatea pe care ai pierdut-o. Acest lucru poate duce la un model dăunător de dietă yo-yo în care pierdeți și adăugați greutate din nou, ceea ce vă poate afecta inima și rinichii pe termen lung.

O persoană ar trebui să mănânce mai multe ouă, pui, pește, carne cu puține grăsimi și fasole. Aceste alimente sunt toate bogate în proteine și relativ sărace în grăsimi. Proteinele cu conţinut scăzut de grăsimi includ:

  • pește
  • fasole, mazăre și linte
  • păsări de curte albe
  • brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi
  • tofu

Încercați postul intermitent

Un număr tot mai mare de cercetări științifice sugerează că atunci când mănânci este la fel de important pentru sănătatea generală ca și ceea ce mănânci. Această metodă în care mănânci doar într-o anumită fereastră de timp în fiecare zi se numește post intermitent.

Am pregătit un alt articol pe acest subiect, astfel încât să aveți informații mai aprofundate despre cel mai bun mod de a începe postul intermitent.

Reduceți stresul

Dacă folosiți alimentele ca mecanism de adaptare, cum ar fi împotriva stresului, poate fi extrem de dificil să slăbiți și poate duce chiar la creșterea în greutate. 

A opri mâncatul emoțional înseamnă a depăși stresul care îl declanșează. Câteva modalități de a depăși stresul includ:

Legat de alimentația emoțională este o afecțiune mai gravă numită binge eating. Binge Eating este considerată a fi o tulburare de alimentație care necesită un tratament specific. Prin urmare, este important să determinați dacă aveți o tulburare de alimentație excesivă și apoi să luați măsurile necesare pentru a opri această alimentație

De asemenea, există o legătură între obezitate și lipsa unui somn de calitate. Potrivit cercetărilor, să dormi suficient te poate ajuta să slăbești. Cercetătorii au descoperit că femeile care au raportat că au un somn prost sau corect aveau mai puține șanse de a pierde kilogramele cu succes decât cele care au spus că au somn extrem de bine.

Link la sursă pentru citire suplimentară.

Ghid pentru începători în postul intermitent
Beneficiile pentru sănătate ale înotului

Lasă un răspuns

închide Coșul meu
închide

închide
Meniu
Categorii
This site uses cookies. We use cookies to personalize content and ads, to provide social networking features, and to analyze traffic. View more
Accept
Decline