Femei alergând, cardio flămând

Cardio flămând

Cardio pe stomacul gol este o formă comună de timp pierdut în lumea fitnessului. Este prezent în pregătirea sportivului pentru scenă, și în recomandările multor antrenori de fitness către clienți. Se spune jogging dimineața, apoi micul dejun.

Să începem cu faptul că cardio-ul este indirect legat de arderea grăsimilor, dieta este mult mai importantă, iar rezultatul este mai mult din forță. Cardio este bun pentru sănătate. Cardio va ajuta la susținerea dezvoltării și eficienței sistemului cardiovascular, poate deveni unul dintre instrumentele de tăiere, de exemplu: în loc să reducă din nou caloriile, au adăugat o ședință cardio.

Tradiția „cardioului înfometat” vine de la sportivii de performanță și se explică prin faptul că pe stomacul gol are loc o ardere magică a grăsimilor: arderea grăsimilor, nu a carbohidraților din alimente. Să trecem la fapte:

1. Cardio nu este tocmai arderea grăsimilor! Dar, dacă a apărut în programul tău, ar trebui să se facă în cea mai confortabilă stare.

Scăderea în greutate, pierderea grăsimilor din antrenament este posibilă prin crearea unui deficit caloric pe termen lung, și nu prin antrenament „foame” sau „plin”.

Singurul lucru pe care îl pot observa este că studiile nu țin cont de caracteristicile individuale. Deci este mai ușor pentru cineva să facă cardio dimineața și pe stomacul gol, deoarece nu există senzație de greutate în stomac. Și este mai ușor pentru cineva să se antreneze după o gustare, pentru că după ce mănânci simți un val de forță, energie, iar antrenamentul este mult mai eficient.

2. Există credința că rezervele de glucoză sunt epuizate peste noapte, iar alergatul de dimineață arde doar grăsimea. Dar acest lucru este departe de a fi adevărat, pentru că nu este grăsimea din părțile laterale care se consumă, ci aportul de grăsime conținută în țesutul muscular, pentru că organismului îi este mai ușor să o ardă.

În realitate, ceva va arde doar o deficiență de kcal.

În 2014, a fost realizat un studiu pe 2 grupuri: Ambele grupuri au avut un deficit caloric zilnic și au făcut cardio de 3 ori pe săptămână. Un grup a făcut „cardio pe stomacul gol”, celălalt a făcut cardio după masă.

Rezultat: Ambele grupuri au pierdut în greutate și au redus procentul de grăsime corporală, dar nu au existat diferențe semnificative între grupuri.

Un alt studiu pe 2 grupuri care fac de 3 ori pe săptămână antrenament pe intervale de mare intensitate pe biciclete staționare. Un grup s-a antrenat pe stomacul gol, celălalt după masă.

Rezultat: Nu a existat nicio diferență semnificativă între „antrenamentul pe stomacul gol” și după masă.

În 2017, au efectuat o meta-analiză a 5 studii privind antrenamentul de post și impactul acestuia asupra pierderii în greutate și compoziției corporale.

Rezultat: Antrenamentele de post nu afectează pierderea în greutate sau modificările compoziției greutății.

3. Același lucru se întâmplă și atunci când alergătorii folosesc diete sărace în carbohidrați și bogate în grăsimi. Oxidarea grăsimilor este mai mare, dar rezultatul este același. În plus, la astfel de diete (sărac în carbohidrați, cu conținut scăzut de grăsimi), performanța atletică a sportivilor a fost scăzută.

4. Cardio-ul foame în combinație cu diete sărace în carbohidrați, produse farmaceutice sau suplimente alimentare este folosit de sportivii profesioniști atunci când se „uscă”, în special pentru arderea zonelor cu „grăsimi încăpățânate”. Cine este potrivit pentru o astfel de schemă? Pentru cei care sunt deja subțiri și cărora le este atât de greu să piardă ultimii 3kg și puteți vedea unde sunt localizați acești 3kg, care sunt nevoiți să se usuce pe microkcal, la o dietă strictă.

Prin urmare, cu un grad ridicat de probabilitate, cardio-ul foame nu este despre tine.

Referință: J Int Soc Sports Nutr. Noiembrie 2014 Modificări ale compoziției corporale asociate cu exercițiile aerobice cu post față de cele fără post

Referință: UNSW Sydney noiembrie 2017. Efectul exercițiului de post peste noapte asupra pierderii în greutate și compoziției corporale: o revizuire sistematică și meta-analiză

Autor: techno_trainer

Ce trebuie să știți despre construirea mușchilor

Lasă un răspuns

închide Coșul meu
închide

închide
Meniu
Categorii
This site uses cookies. We use cookies to personalize content and ads, to provide social networking features, and to analyze traffic. View more
Accept
Decline