Ce trebuie să știți despre acizii grași Omega-3

Numeroase cercetări au demonstrat avantajele ample ale omega-3. Poate avea un impact semnificativ asupra capacității de a învăța, asupra sănătății fizice și mentale, precum și asupra capacității de a te lupta împotriva bolilor cronice potențial fatale. În acest articol, vom explora toate avantajele pentru sănătate ale utilizării uleiului de pește.

Omega-3 în Alimente

Peștele gras este cea mai bună sursă de omega-3. Este ideal să vă obțineți acizii grași din alimentele omega-3, deoarece oferă alți nutrienți benefici sănătății, cum ar fi vitamina K, acid folic, fosfor etc.

Iată cele mai importante alimente omega-3 care merită atenție:

 1. Macrou de Atlantic
 2. Ulei de pește de somon
 3. Ulei de ficat de cod
 4. Nuci
 5. Semințe chia
 6. Hering
 7. Semințe de in (măcinate)
 8. Ton Albacore
 9. Pește alb
 10. Sardine
 11. Semințe de cânepă
 12. Hamsii
 13. Gălbenușuri de ou

Într-o lume perfectă, o dietă hrănitoare și echilibrată ar trebui să garanteze că organismul primește toți micronutrienții necesari pentru o performanță optimă. Cu toate acestea, stilurile noastre moderne de viață sunt adesea departe de a fi perfecte.

De multe ori ne lipsește timpul pentru a planifica și pregăti mesele, optând în schimb să luăm ceva rapid, simplu și la îndemână. Prin urmare, obținerea suficientă a omega-3 prin dietă ar putea fi o provocare.

Vestea bună este că administrarea de suplimente de ulei de pește omega-3 de înaltă calitate este eficientă și accesibilă.

Cel mai cunoscut beneficiu pentru sănătate al omega-3 este un risc redus de boli de inimă, dar ajută și la dezvoltarea fătului, vederea, sănătatea pielii, gestionarea greutății și multe altele.

 1. Bun pentru sănătatea inimii

De ani de zile, cardiologii au încurajat oamenii să mănânce mai mult pește cu acizi grași omega-3 ca o modalitate de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Acum, un articol publicat în jurnalul AHA Circulation validează și mai mult beneficiile acestor acizi, constatând că medicamentele cu ulei de pește eliberate pe bază de rețetă scad nivelul trigliceridelor cu 20 până la 30% la pacienții care au nevoie deja de medicamente care reduc trigliceridele.

Trigliceridele sunt cel mai frecvent tip de grăsime găsit în sânge, conform Asociației Americane a Inimii (AHA). Când nivelurile sunt prea mari (peste 200 de miligrame per decilitru, sau mg/dL), este mai probabil să se acumuleze depozite de grăsime în artere, ceea ce crește riscul de probleme cardiace.

2. Asociat cu prevenirea și gestionarea bolilor autoimune

Un studiu randomizat, controlat cu placebo, pe 25.000 de adulți în vârstă, a constatat că cei care au luat vitamina D sau vitamina D și acizi grași omega-3 au avut o rată semnificativ mai mică de boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă și psoriazisul, în comparație cu persoanele care au luat un placebo. 

„Este interesant să avem aceste rezultate noi și pozitive pentru vitaminele și suplimentele netoxice care previn boli potențial foarte morbide”, a spus autorul principal al studiului, Karen Costenbader, MD, MPH, profesor la Harvard Medical School și directorul programului de lupus la Brigham and Women's Hospital, ambele din Boston, într-un comunicat de presă.

„Aceasta este prima dovadă directă pe care o avem că suplimentarea zilnică poate reduce incidența bolilor autoimune și ceea ce pare a fi un efect mai pronunțat după doi ani de suplimentare cu vitamina D”, a spus dr. Costenbader.

3. Beneficii în învățare și dezvoltare

Copiii cu probleme de învățare și tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) s-a dovedit în studii a fi mai susceptibili de a avea niveluri mai scăzute de omega-3.

Cu toate acestea, vestea minunată este că este posibil să putem face ceva în privința acestui deficit. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a arătat că copiii cărora li s-au administrat suplimente de omega-3 în copilărie au avut rezultate mai bune atunci când au fost testați pe inteligență, învățare a regulilor și vocabular la vârsta de 3 până la 5 ani. Poate chiar le putem hrăni creierul!

4. Sprijină pielea sănătoasă și îmbătrânirea lentă

Acizii grași Omega-3 vă pot ajuta pielea să-și mențină aspectul tineresc din interior spre exterior în unele dintre aceleași moduri în care vă protejează densitatea osoasă. Pielea ta beneficiază de DHA și EPA, deoarece controlează producția de ulei și previn îmbătrânirea naturală.

Conform mai multor cercetări, acizii grași omega-3 protejează pielea prin reducerea riscului de acnee și alte boli inflamatorii ale pielii.

În plus, omega-3 menține scalpul hidratat, ceea ce ajută la prevenirea căderii părului. Ca urmare, părul devine mai puțin fragil, are mai multă densitate și cade mai puțin frecvent.

5. Îmbunătățirea sănătății mintale

Există o serie de afecțiuni legate de sănătatea creierului și mintală care par să se îmbunătățească atunci când indivizii primesc omega-3 buni.

Depresie și anxietate Potrivit unor cercetări, cei care consumă în mod obișnuit doze mari de acizi grași omega-3 sunt mai puțin susceptibili de a simți depresie decât cei care nu o fac. Numeroase studii au arătat că, chiar și în studiile randomizate, controlate, persoanele care prezintă simptome de depresie și/sau anxietate întâmpină frecvent îmbunătățiri după ce au inclus un supliment de omega-3 în rutina lor zilnică. Suplimentele cu omega-3 s-au dovedit a fi la fel de utile în tratarea simptomelor depresiei în cel puțin o cercetare care le-a comparat cu un medicament popular pentru depresie.

6. Performanță fizică mai bună și masă musculară crescută

Exercițiile intense sunt o provocare și, ocazional, toți devenim epuizați și avem crampe musculare. Crampele apar atunci când mușchii, care trebuie să funcționeze anaerob, primesc oxigen insuficient. Acidul lactic se acumulează, provocând disconfort și performanță redusă.

Omega-3 poate îmbunătăți contracția și relaxarea vaselor de sânge, ceea ce va stimula fluxul de sânge către mușchi și le va oferi oxigenul de care au nevoie pentru a funcționa. Pentru a vă permite să lucrați cât mai eficient posibil, toate deșeurile sunt eliminate imediat.

De asemenea, s-a demonstrat că Omega-3 mărește masa musculară. Face acest lucru prin îmbunătățirea sensibilității la insulină și creșterea fluxului sanguin, astfel încât mai mulți nutrienți să poată ajunge la celulele musculare. De asemenea, pornește calea de dezvoltare musculară a corpului cunoscută sub numele de mTor.

7. Inflamație redusă

Inflamația este una dintre cele mai mari amenințări la adresa corpului nostru. Din fericire, o serie de studii clinice au arătat că suplimentarea cu uleiuri de pește poate face o diferență semnificativă, scăzând activitatea bolii și reducând nevoia de medicamente.

Consultați această pentru informații mai aprofundate și, de asemenea, această sursă.

Este pudra proteică vegană la fel de grozavă pe cât pare?
Ghid pentru începători în postul intermitent

Lasă un răspuns

închide Coșul meu
închide

închide
Meniu
Categorii
This site uses cookies. We use cookies to personalize content and ads, to provide social networking features, and to analyze traffic. View more
Accept
Decline